Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
14 juillet 2009 2 14 /07 /juillet /2009 17:48
Lăcaşuri Ortodoxe: din Viena

   Patriarhia de la Moscova a subliniat faptul că numărul actelor de vandalism împotriva aşezămintelor de cult din Europa este în creştere şi a cerut să fie luate măsuri împotriva acestui flagel.

 

   "Cazurile de vandalism împotriva bisericilor, moscheilor, sinagogilor şi cimitirelor din multe ţări europene au crescut îngrijorător în ultimii ani. Se consideră că aceste acte de vandalism nu ar avea la bază motive explicabile ci ar fi legate de probleme economice şi de o conduită care ţine de neorânduiala deja obişnuită", a afirmat Pr. Vsevolod Chaplin, şeful Departamentului Relaţiilor dintre Biserică şi Societate al Patriarhia Moscovei, la o întâlnire a OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), pe tema libertăţii religiei şi a credinţei, care a avut loc vineri, la Viena.

 

   "Motive sociale profunde" stau în spatele acestor acţiuni, a spus pr. Vsevolod.

   "Deloc unul dintre ultimele motive, este şi dezvoltarea unor subculturi ale tineretului, care propagă o atitudine extrem de negativă la adresa vieţii şi a moralei, ideea unui trai lejer şi sinuciderea de tip religios", a adăugat el.

 

   Reuniunea de la Viena a urmărit analizarea unor legi cu privire la religie, activităţile organizaţiilor religioase, prezenţa religiei în sistemul de educaţie, statutul juridic al comunităţilor religioase din diferite ţări si altele.

 

   La eveniment au luat parte oficiali guvernamentali şi diplomaţi din statele membre OSCE, precum şi membri ai comunităţilor religioase şi ai ONG-urilor.

 

   Este prima dată când problemele edificiilor religioase şi ale altor aşezăminte de cult sunt discutate intr-o astfel de întâlnire.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires