Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
14 juillet 2009 2 14 /07 /juillet /2009 16:55
Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg, 14 iulie 2009
Un preot din Dioceza Catolică de Metz, inculpat pentru „proxenetism agravant în formă organizată"

 

   Un preot în vârstă de 50 de ani, din Dioceza de Metz, a fost acuzat pentru "proxenetism agravant în formă organizată", pe motiv că a funcţionat ca intermediar al unei tinere prostituate, au susţinut ieri surse judiciare, alaturi de avocatul acestuia.

 

   Religiosul, care fost eliberat imediat din funcţia ocupată în Eparhia de Metz, a fost urmărit încă de săptămâna trecută. El s-a prezentat luni în faţa judecătorului şi se află sub control judiciar. 12 persoane au fost deja investigate, înca din iunie.

 

   Apărătorul acestuia, Alain Behr Nancy, este convins de faptul că actualul său client va fi, în cele din urmă, eliberat", întrucât el nu a obtinut niciun profit de pe urma acestei afaceri."

 

   "Preotul, care nu a avut nicio intenţie delictuală a fost victima propriei sale naivităţi şi a dorinţei de a face un serviciu tinerei femei", a spus avocatul acestuia, către AFP.

 

   Religiosul a fost identificat de anchetatori, în timpul unor înregistrări telefonice, acesta sunand de două ori la un "salon de masaj" căruia el îi fusese ocazional client, la Talange (Moselle). El a vrut sa ajute o femeie tânără întâlnită într-un hotel, care vroia să lucreze într-un cadru organizat, conform declaraţiilor avocatului.

 

   "Din păcate, simplul act de a ajuta o prostituată sau de a avea un contact cu aceasta, constituie motiv de acuzare în cazul de prostituţie", a spus Behr. „Vom contesta acuzatia, deoarece este "mult prea largă şi prea vagă."

 

   Jurisdicţia inter-regională specializată (JIRSA) din Nancy, care se ocupă cu această problemă de proxenetism, instrumentează de şase luni acest dosar care vizeză o reţea activă de prostituţie Moselle - Meurthe-et-Moselle - Belgia, Luxemburg - Paris.

 

   12 prostituate care lucrau în această reţea, au fost identificate ca fiind active si pe mai multe siteuri web.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires