Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 19:02
   În seara zilei de vineri 3 iulie 2009, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei din Roma s-a ţinut un concert de muzică religioasă oferit de Corul de copii "Vlăstarele Orăştiei", condus de Profesorul Petru-Androne Eli.

   Prezenţi la Roma pentru a participa la Festivalul de Muzică religioasă "Maestri della Scuola Romana", în cadrul unui proiect sprijinit de Institutul Cultural Român, Corul de copii, renumit pe plan naţional dar şi internaţional prin frumuseţea interpretării de piese mai ales religioase, a fost primit la Sediul Episcopiei de către Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. După ce au vizitat Sediul Episcopiei şi s-au închinat la paraclisul episcopal - unde s-au oprit şi au cântat rugăciunea Tatăl nostru - au revenit pentru începerea concertului programat pentru orele 20.

   Aşezaţi cu fata către parcul minunat al Sediului, în prezenţa a câteva zeci de credincioşi, preoţi şi monahi, copiii şi adolescenţii, frumos îmbrăcaţi, au interpretat piese religioase din repertoriul românesc şi internaţional.

   Spre finalul concertului, la apus de soare, s-au putut asculta balade şi alte piese din folclorul românesc din zona Orăştiei.

 

   La concert au luat parte şi alţi copii veniţi din Romania. Este vorba de patru copii, însoţiţi de două asistente sociale, aflaţi în grija Biroului Social al Primăriei Panciu, veniţi în Italia pentru o vacanţă de zece zile, oferită de Asociaţia „Copiii singuri" din Civitavecchia.

 

   La încheierea minunatului program artistic, Preasfinţitul Siluan a mulţumit participanţilor, a oferit iconiţe micilor artişti şi a făcut urări dirijorului şi întregului cor pentru mesajul înălţător pe care îl poarta în lume prin armonia cântărilor.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires