Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 16:49
   Aflat în Caransebeş, în seara zilei de 12 iulie 2009, după resfinţirea bisericii din parohia Bucoşniţa, la ceas de seară, Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit slujba Vecerniei la parohia Submargina.


   După săvârşirea sfintei slujbe, Ierarhul a citit Evanghelia din Duminica a V a după Rusalii a vindecării demonizaţiilor din ţinutul Gherghesenilor şi a pus la sufletul credincioşilor un însufleţitor cuvânt de învăţătură. Mai apoi Preasfinţia a miruit toţi credincioşii prezenţi şi a împărţit iconiţe spre binecuvântarea.


   Parohia Submargina numără 44 de familii de credincioşi, comunitatea nefiind împărţită în mai multe confesiuni. Deşi numărul credincioşilor este foarte mic, râvna acestora s-a concretizat prin construirea unei biserici, neexistentă până în anul 2005, când prima biserică a fost târnosită de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu, pe atunci episcop al Caransebeşului.


   Cu acest prilej, al vizitei canonice, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a acordat arhiereasca binecuvântare pentru demararea lucrărilor de pictură la biserica parohială, în încheiere felicitând preotul paroh Manea Domilescu şi pe credincioşii săi, care stăruiesc în nevoinţă şi rugăciune întru păstrarea valorilor ortodoxe creştineşti.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires