Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 19:20
   Biserica parohiei Bucoşniţa, asemenea şi comunitatea parohială din Bucoşniţa este una din bisericile şi comunităţile cu tradiţie îndelungată de pe Valea Timişului din Eparhia Caransebeşului.


   Duminică, 12 iulie 2009, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii parohiale din Bucoşniţa, protopopiatul Caransebeş. Parohia Bucoşniţa este păstorită de părintele Ioan Smaia din anul 1982, iar în ultima perioadă s-au efectuat lucrări de restaurare, atât în interiorul, cât şi în exteriorul bisericii.


   Cu acest prilej, după slujba de resfinţire a bisericii care a început la orele 9.00, a avut loc dumnezeiasca Liturghie arhierească, după care Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a împărţit acte de vrednicie celor care s-au implicat în viaţa pastoral-misionară şi administrativ-economică a parohiei. Tot în cadrul dumnezeieştii Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotesit întru iconom pe părintele paroh şi a hirotonit un noul cleric pentru parohia Milcoveni din protopopiatul Oraviţa.


   Deşi vremea a fost nefavorabilă aproape toţi credincioşii au poposit în rugăciune alături de arhipăstorul lor, o parte însemnată dintre aceştia împărtăşindu-se cu Sfintele Taine ale lui Hristos, bucurându-se deopotrivă de cuvântul de învăţătură al Ierarhului, în finalul căruia Preasfinţia Sa a mulţumit preotului, ctitorilor şi binefăcătorilor bisericii care s-a resfinţit, îndemnându-i pe mai departe la dragoste şi ataşament faţă de Sfânta Biserică.

 

   ALBUM Foto cuprinzator: click pe banner

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires