Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 12:17
   În Duminica a V-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a asistat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe" din mun. Giurgiu.

   Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit celor prezenţi despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei, cărora le fusese anulată libertatea de către demonii care „locuiau în ei".

   De asemenea, Preasfinţitul Părinte a subliniat că însuşirile diavolului se cunosc din faptele lui manifestate împotriva oamenilor, el fiind dintru început „ucigaş de oameni" şi „tatăl minciunii". La final, i-a îndemnat pe numeroşii credinioşi prezenţi să lupte împotriva diavolului cu îngăduinţă şi cu îndelungă răbdare, străduindu-se cu credinţă să-L cheme pe Hristos - Mântuitorul, asemeni Sfântului Apostol Pavel: „Întru toate prin închinăciune şi prin rugă cu mulţu­mire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu". (Filipeni 4, 6).

    „Sufletul, mărturiseşte Sfântul Ioan Gură de Aur, e ca un scut. Dacă-l loveşte lancea şi e moale, îl străpunge, dar, dimpotrivă, dacă e tare, nu-i pricinuieşte nici o stricăciune, ci cade alături, cu vârful îndoit. Dacă săgeţile pe care le aruncă diavolul asupra unui suflet îl găsesc slăbit şi lipsit de voinţă, atunci îl pătrund până în adânc, dar dacă îl găsesc întărit şi puternic, diavolul însuşi se depărtează neputincios, fără a-i pricinui nici cel mai mic rău. Ba, mai mult, de aici se nasc şi două mari foloase, chiar trei: diavolul nu l-a vătămat, ci l-a lăsat mai puternic decât l-a găsit, şi el însuşi, de pe urma acestui fapt, a devenit mai slab".


MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires