Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 19:25
Lacasuri Ortodoxe: din Kathmandu, 13 iulie 2009 - Nepal

   Guvernul din Nepal a anunţat luni că va oferi o primă de aproape 1.000 de euro cuplurilor formate dintr-un membru al unei caste hinduse superioare şi unul din caste inferioare, cu scopul de a lupta împotriva discriminării.

 

   Ca si in cazul Indiei vecine, Nepalul este populat de 90% hinduşi, dintre care 13% "de neatins", oameni din partea de jos a ierarhiei sociale şi religioase, care suferă din cauza hărţuirii, a violenţei la locurile de muncă, în educaţie şi în viaţa de zi cu zi.

 

   În plus, căsătoriile inter-caste sunt extrem de rău văzute şi foarte rare.

 

   "Societatea respinge întotdeauna căsătoriile între caste, astfel încât, primii paşi ai acestor tineri-căsătoriţi sunt, în general, dificili", a spus ministrul de finanţe, Surendra Pandey, în cadrul prezentării în Parlament a bugetului naţional.

 

   "Pentru a încuraja căsătoria între caste diferite, Guvernul va oferi 100.000 de rupii nepaleze (940 de euro) pentru fiecare cuplu nou căsătorit."

 

   Subash Darnal, un activist militant pentru o astfel de cauză a „salutat acestă bună iniţiativă guvernamentală" cu condiţia ca aceasta să fie aplicată "serios".

   "Ce se va întâmpla în cazul în care soţul ia banii şi îşi va abandona soţia?", se întreabă acesta.

 

   În plus, ministrul Economiei a anunţat realizarea unor programe de asistenţă financiară şi de ajutor în găsirea unui loc de muncă pentru văduve, adesea marginalizate în Nepal, în special în zonele rurale.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires