Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 17:42
Lacasuri Ortodoxe: din PARIS, 13 iulie 2009
Conferinţa Bisericilor Europene: Lyon 15 - 21 iulie

   Conferinţa Bisericilor Europene (KEK) va organiza la Lyon, în perioada 15 - 21 iulie, cea de-a 13-a Adunare Generală pe tema "Chemaţi la o unică speranţă în Hristos", a spus preşedintele acesteia, Rev. Jean-Arnold de Clermont, astăzi, 13 iulie 2009, în timpul unei conferinţe de presă.

 

   KEK, fondată în 1959, se reuneşte o dată la şase ani, pentru a-şi fixa perspectivele în lucru, a declarat Jean-Arnold de Clermont, subliniind faptul că principalele domenii de acţiune au fost "reconcilierea, unitatea bisericilor şi integrarea europeană, drepturile omului, imigrarea, mediul, etc.

 

   KEK reuneşte 124 de biserici europene de tradiţii ortodoxă, protestantă, anglicană, armeană şi alte 40 de organizaţii. Biserica Romano-Catolică nu face parte din această adunare.

 

   Adunarea a fost creată pentru a "servi drept punte de legătură între Est şi Vest, în perioada construcţiei Cortinei de Fier", a spus preşedintele.

 

   "Reconcilierea rămâne o problemă majoră, chiar dacă subiectul a devenit mai puţin fundamental, ocupându-ne de drepturile omului."

 

   "Este necesar să ne reunim în jurul a câteva teme şi acesta este scopul întâlnirii noastre", a mai adăugat el.

KEK este foarte activ în raport cu instituţiile europene.

 

   "Noi nu încercăm să influenţăm prin prisma intereselor personale", spune Rev. Richard Fischer, secretar executiv al Comisiei pentru Biserica şi Societate a KEK, responsabil de relaţiile cu Consiliul Europei. "Noi lucrăm pentru binele lumii şi al omenirii", a adăugat el.

 

   Sunt aşteptaţi să participe între 750 şi 800 de participanţi, la această adunare generală, al cărei program de acţiune va fi publicat pentru următorii ani.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires