Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 16:02
Lacasuri Ortodoxe: din BUCURESTI

   Circa 6.000 de persoane au demonstrat duminică, 12 iulie 2009, în Bucureşti, împotriva construirii unui bloc-turn, cu birouri, lângă o Catedrală Catolică. Aceştia susţineau că blocul ar pune în pericol monumentul construit cu 125 de ani în urmă, a constatat AFP, raportând faptele în Occident.

 

   "Noi cerem ca lucrările la această clădire să nu mai fie reluate", a spus Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit catolic al Bucureştiului, în timp ce Curtea de Apel din Ploieşti a acordat recent undă verde continuarii lucrărilor, începute în martie 2006 şi întrerupte de mai multe ori. În luna februarie, un tribunal anulase autorizaţia de construcţie.

 

   "Nu pot să permit ca această catedrală să fie distrusă de o astfel de construcţie; pentru mine, este locul în care mi-am petrecut 50 de ani, şi unde am cele mai frumoase amintiri, prima mea comuniune, nunta mea, botezul copilului meu", a declarat Luiza Croitoriu către AFP, in calitate de participantă la protest.

 

   În această "procesiune", condusă de preoţi cu rugăciunea "Tatăl nostru" şi diverse alte cântări, demonstranţii din diferite oraşe din România au afişat pancarte pe care se puteau citi cuvintele: "Stop genocidului cultural" şi "Stop masacrului".

 

   Luând apărarea Catedralei Sfântul Iosif, protestatarii au făcut o oprire în faţa sediului guvernului, acolo unde au depus cererea lor.

 

   Proiectul companiei „Millenium Building Development" prevede construirea unei clădiri cu o înălţime de 75 de metri, care are 19 etaje şi patru niveluri în subteran, aflată la 12 metri de Catedrală.

 

   Reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice au în vedere aducerea cazului în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

 

   La rândul său, Vaticanul a protestat în decembrie 2006, faţă de această construcţie.

 

   Reprezentanţii „Millennium Building Development" nu au putut fi contactaţi.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires