Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 15:52
Lacasuri Ortodoxe: din Bagdad

   Cel puţin patru oameni au fost ucişi şi 32 răniţi într-o serie de atacuri asupra Bisericii din Bagdad, duminică seara, a declarat un oficial al serviciilor de securitate.

 

   Cei patru morţi au fost creştini, ei aflându-se în apropierea Bisericii Maicii Domnului aflată pe Palestina Street, în estul capitalei, conform unei surse care a solicitat anonimatul.

 

   Explozia, care viza acest edificiu religios - o clădire dedicată chaldeenilor - a fost extrem de sângeroasă, întrucât, în plus faţă de cei patru morţi, a rănit alte 21 de persoane, dintre care 15 creştini.

 

   Cel puţin 11 persoane au fost rănite în explozii similare împotriva altor biserici din Bagdad în aceeaşi duminică, trei fiind din districtul Dora (sud), a declarat şeful securităţii.

 

   Această serie de atacuri vine la mai puţin două săptămâni, după retragerea forţelor americane din oraşele ţării.

 

   Violenţa a scăzut în mod semnificativ în Irak, în ultimele luni, dar rămâne cotidiană în special în Bagdad şi Mosul (nord).

 

   În timpul unui pelerinaj în Ţara Sfântă, în luna mai, Papa Benedict XVI pleda pentru recunoaşterea "drepturilor fundamentale la coexistenţă paşnică" ale creştinilor din Irak.

 

   Potrivit liderilor slujitorilor lui Hristos, dintre cei 800.000 de creştini ce trăiau în Irak înainte de invazia americană din 2003, 250.000 au părăsit ţara, unde ei erau deseori victime ale violenţei musulmanilor extremişti.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires