Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 14:35
Lacasuri Ortodoxe: din Khartoum - Sudan
O jurnalistă riscă 40 de lovituri cu biciul pentru ţinută indecentă

   O jurnalistă sudaneză de renume, acuzată pe motiv ca a fost surprinsa in public, in „ţinuta indecenta", a declarat ieri, duminică 12 iulie 2009, că va fi pedepsită cu 40 de lovituri de bici dacă va fi condamnată pentru această infracţiune.

 

   Lubna Ahmed Al-Hussein, care publică în mod regulat articole în jurnalul de stânga, al-Sahafa şi, de asemenea, a mai lucrat pentru Misiunea ONU în Sudan (UNMIS), a fost arestată săptămâna trecută la Khartoum. Ea este acuzată că ar fi fost îmbrăcată într-un mod contrar politicii de ordine publică.

 

   "Pe 3 iulie ma aflam intr-un restaurant. Au intrat lucrători din Poliţie şi le-au cerut fetelor care purtau pantaloni să îi urmeze la secţie".

 

   "Au ridicat, deci, alte 12 fete. Două zile mai târziu, 10 dintre ele au fost chemate la comisariat în centrul Khartoum şi au primit cate 10 lovituri de bici fiecare", a spus tânăra femeie, purtătoare a voalului islamic.

 

   Alte trei femei care făceau parte din grup, au fost pedepsite, "în conformitate cu articolul 152 din Codul Penal Sudanez", a adăugat ea, cu menţiunea că data unei audieri nu a fost încă stabilită.

 

   Acest articol de lege prevede o pedeapsă de 40 de lovituri de bici pentru "oricine comite un act indecent, un act care să violeze moralitatea publică sau pentru oricine poară haine indecente", conform acestui text de lege.

 

   "Vreau ca oamenii să ştie ce se întâmplă", a adaugat jurnalista.

   Spre deosebire de alte ţări din regiune, femeile sunt foarte active în viaţa publică din Sudan, o ţară preponderent musulmană. Numai că, unele legi sunt încă discriminatorii, spun organizaţiile de apărare a drepturilor omului.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires