Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
13 juillet 2009 1 13 /07 /juillet /2009 10:57
Lacasuri Ortodoxe: din ROMA
O Catacomba din Roma ne dezvaluie "cea mai veche" icoană a Sfântului Apostol Pavel   Arheologii Vaticanului, folosind tehnologia cu laser, au descoperit pe zidurile unei catacombe din Roma, ceea ce ei cred că este cea mai veche imagine (icoană) existentă, a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, datând din secolul IV.

 

   Ziarul Vaticanului, Osservatore Romano, de duminică, a prezentat o nouă descoperire, publicând fotografii cu imaginea unei fresce ce reprezintă chipul unui bărbat cu barbă, prezentat pe un fond roşu, înconjurat de o aură de un galben strălucitor. Fruntea îi este înaltă.

   Experţii Comisiei Pontificale pentru Arheologie Sacră au făcut descoperirea pe 19 iunie, în Catacomba Sfintei Tecla din Roma, şi o descriu ca fiind "cea mai veche icoană din istoria cinstirii Sfântului Apostol", conform ziarului din Vatican.

   Descoperirea, care a necesitat îndepărtarea cu ajutorul laserelor a mai multor straturi de argilă şi calcar, a fost facută înainte cu o zi de sărbătoarea religioasă ţinută de catolicii Romei, care au organizat Festivităţi speciale dedicate Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

    Restaurator folosind laserul, pentru a descoperi imaginea despre care arheologii Vaticanului susţin „că este una dintre cele mai vechi reprezentări a Sfântului Apostol Pavel, datând din secolul al IV-lea, aflată pe zidurile unei catacombe a Romei. FOTO nedatata, lansată pe 29 iunie 2009. Experţii Comisiei Ponitificale de Arheologie Sacră au făcut descoperirea pe 19 iunie, în catacomba Sfintei Tecla din Roma, descriind-o ca fiind „cea mai veche icoană din istoria dedicată cinstirii Sfântului Apostol", conform ziarului din Vatican.


MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires