Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Slujba de resfinţire a altarului Catedralei Mitropolitane „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail" din Paris

   Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârşit astăzi, 12 iulie, slujba de resfinţire a altarului Catedralei Mitropolitane „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail" din Paris. Preafericirea Sa a arătat că acest moment este unul plin de însemnătate pentru Ortodoxia românească din Occident, păstrând vie flacăra credinţei ortodoxe strămoşeşti.

 

   În continuarea slujbei de resfinţire, a fost oficiată Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidenţiat semnificaţiile textului evanghelic citit în Duminica a V-a după Rusalii, un fragment din Evanghelia după Matei, care prezintă minunea vindecării celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei, de către Iisus Hristos.

 

   Biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail" situată în cartierul Latin din Paris, pe strada Jean de Beauvais, datează din secolul al XIV-lea şi a fost cumpărată de statul român în vremea regelui Carol I. După o istorie zbuciumată, lăcaşul de cult a reintrat anul acesta, la data de 10 mai, în comuniune canonică cu Patriarhia Română. O dată cu sfintele slujbe de astăzi lăcaşul de cult a devenit Catedrală Mitropolitană a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

 

   Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit Catedralei Mitropolitane un set de sfinte vase, o cruce de binecuvântare, o icoană cu Sfântul Vasile cel Mare şi ediţia jubiliară a Liturghierului. De asemenea, Preafericirea Sa i-a oferit crucea patriarhală părintelui paroh Constantin Târziu. Tot astăzi, a fost inaugurat şi centrul de studii teologice ,, Dumitru Stăniloae" din strada Jean de Beauvais.

 

   La evenimentele de astăzi a fost prezent domnul Teodor Baconski, Ambasadorul României la Paris, care a dat citire unui mesaj transmis de preşedintele României, domnul Traian Băsescu prin care acesta îşi cere iertare, în numele statului român, pentru greutăţile suferite de comunitatea românească din Franţa în timpul regimului comunist. La manifestarea au mai participat domnul Teodor Paleologu , Ministrul Culturii şi Cultelor, reprezentanţi ai statului român, ai statului francez şi ai Bisericii Romano-Catolice.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article