Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
10 juillet 2009 5 10 /07 /juillet /2009 18:27
Lacasuri Ortodoxe: din Poltava / Ucraina
   Şeful UOC-MP a binecuvântat prima procesiune „motorizată" sfântă din Ucraina, dedicată Aniversării Bătăliei de la Poltava.

 

   Potrivit Bisericii Ortodoxe Ucraineene - Patriarhia de Moscova (UOC-MP), pe 7 iulie 2009, la reşedinţa din Lavra Kievului, Primatul UOC-MP a binecuvântat o acţiune fără precedent - prima procesiune motorizată sfântă numită "Acţiunea reconcilierii istorice - Procesiune Sfântă dedicată trecerii a 300 de ani de la bătălia din Poltava."

 

   La început, mitropolitul a oficiat o slujbă de rugăciune şi a binecuvântat motocicletele cu care participanţii la procesiunea sfântă urma sa  călătoreasca pe teritoriul Ucrainei şi sa sfinţeasca o cruce de piatră, memorială, cu inscripţia: "Veşnică pomenire soldaţilor care şi-au dat viaţa pentru credinţă şi Patrie". Crucea a fost  instalată în timpul comemorării pe câmpul de batalie din Poltava.

 

   După binecuvântare, Mitropolitul le-a urat motocicliştilor călătorie fericită şi le-a adresat un cuvânt de încurajare:

 

   "Avem deja procesiuni sfinte prin aer, pe apă şi pe ţărm, dar aceasta va fi ceva nou. Domnul să trimită înger păzitor care să ocrotească procesiunea sfântă pe care v-aţi decis să o faceţi în acest mod", a spus Mitropolitul.

 

   Acţiunea a fost iniţiată de către Departamentul Militar din Eparhia Kievului, a UOC-MP, de Departamentul Sinodal "Biserica şi Cultura", al UOC-MP, Kiev City Car motor club şi „International Car Motor Club - Night Wolves".

 

   Printre participanţi au fost reprezentanţi ai unor cluburi auto din Ucraina, Rusia, Belarus, Suedia şi alte ţări.

 

   Procesiunea motorizată sfântă a avut loc în perioada 7 - 9 iulie şi a urmărit traseul Poltava-Kiev-Zaporizhzhia-Sevastopol.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires