Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
10 juillet 2009 5 10 /07 /juillet /2009 10:20
Lacasuri Ortodoxe: din Istanbul

   Patriarhul Kirill, al întregii Rusii şi al Moscovei, a târnosit Biserica Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, luni, la reşedinţa de vară a Consulatului Rus într-o locatie din Buyukdere, lângă Istanbul.

 

   Membrii delegaţiei Bisericii Ruse, care l-au însoţit pe Patriarh în Turcia, au luat parte la sfinţire şi la Sfânta Liturghie.

 

   Corul Mânăstirii Stretenski Moscova a cântat în timpul slujbei.

   La slujbă au participat şi unii angajaţi ai ambasadei ruse.

 

   Târnosirea Bisericii a deschis cea de-a treia zi a Patriarhului Kirill în Turcia. Vizita în cadrul Patriarhiei de Constantinopol a fost făcută în conformitate cu tradiţia ortodoxă prin care un patriarh nou-ales îi vizitează fraţii din Bisericile Ortodoxe.

 

   Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin si Elena a fost construită în reşedinţa de vară din Buyukdere, în 1832. În perioada sovietică, aici nu am mai fost oficiate slujbe dar, de curând, Biserica a fost restaurată.

 

   După sfinţire, Biserica Rusă din interiorul Consulatului a devenit prima biserică a Patriarhiei din Moscova, în Turcia. Până acum, ruşii care trăiesc în Turcia, şi vizitatorii, puteau particpa la slujbe doar în Biserici ale Patriarhiei de Constantinopol.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires