Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juillet 2009 1 06 /07 /juillet /2009 06:27
   Dacă unii trăiesc cu visurile, iar alţii cu dorinţele atunci putem spune că absolvenţii liceului „Onisifor Ghibu" din cadrul orfelinatului „Preafericitul Iosif" nici n-au reuşit măcar să-şi imagineze că vor avea posibilitatea de-a fi încurajaţi la început de cale de însăşi d-na Larisa Şavga - Ministrul Educaţiei şi Tineretului din Republica Moldova.

   Pe data de doi iulie, în jurul orei 17:00 a avut loc întîlnirea încîntătoare dintre d-na Larisa - Ministrul Educaţiei şi Tineretului, Ps. Ep. Petru şi cei şapte absolvenţi crescuţi şi educaţi de Preasfinţia Sa în orfelinatul „Preafericitul Iosif". D-na Larisa s-a dovedit a fi foarte ospitalieră primindu-şi oaspeţii cu multă bunăvoinţă şi cu un zîmbet familiar. De fapt, chiar şi la un asemenea post înalt, se poate observa trăsătura distinctivă a neamului, ce pare a rămîne intactă oriunde şi oricînd.

 

   De la salutări oficiale şi schimburi de priviri s-a trecut la discuţii ce vizează viitorul actualilor absolvenţi. Iniţial, d-na Larisa a adus un cuvînt de felicitare absolvenţilor cu ocazia finisării liceului şi susţinerii cu succes a examenelor de bacalaureat după care, a încercat să afle opinia acestora cu privire la noua sistemă de examinare a cunoştinţelor, ce s-a dovedit a fi, conform celor afirmate, una destul de eficientă.Drept recunoştinţă pentru cele întreprinse de d-na Larisa, Ps. Ep. Petru i-a dăruit o frumoasă icoană cu chipul Maicii Domnului şi Pruncul Iisus, ca simbol al binecuvîntării cereşti, cu scopul de a o proteja de cele rele, de-a dobîndi răbdare, sănătate, insistenţă şi curaj în realizarea lucrurilor bune.

   Preasfinţia Sa, de asemenea, i-a mulţumit Doamnei Ministru pentru activitatea ce o desfăşoară asigurînd un sistem de învăţămînt de înaltă calitate ce urmează să reflecte rigorile europene. D-na Larisa a fost profund încîntată să primească darul şi binecuvîntarea Episcopului, mai ales dacă ţinem cont de faptul că icoanele sunt ceea ce-au impresionat-o din totdeauna.

 

   Întîlnirea, în cauză, a avut o deosebită importanţă pentru absolvenţi, care pe lîngă toate acestea au trăit emoţii unice şi inconfundabile alături de Ministrul Educaţiei şi Tineretului - d-na Larisa Şavga, fiind în aşteptare să păşească peste un alt prag al vieţii.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires