Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
5 juillet 2009 7 05 /07 /juillet /2009 23:22
   În Duminica a IV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu.

    În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică în care a fost prezentată una dintre vindecările săvârşite de Hristos asupra unui slujitor al unui militar roman, care apelează la Iisus ca la unica lui salvare. Dincolo de insistenţa lui în faţa Mântuitorului, din comportamentul şi din vorbele lui reiese şi devotamentul lui faţă de unul dintre slujitorii săi.

   De asemenea, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a subliniat şi valoarea credinţei sutaşului care, prin nădejde tare şi prin smerenie adâncă, se face vrednic să intre în împărăţia lui Dumnezeu. Credinţa este condiţia esenţială pentru dobândirea mântuirii, este modul prin care primim harul divin, care ni se oferă prin Hristos, pentru a conlucra cu el. Credinţa este ea însăşi un dar al lui Dumnezeu, în sensul că ea nu ar fi posibilă dacă nu s-ar simţi chemarea şi atracţia harului lui Hristos, care o provoacă.

   „Nici credinţa nu e de la voi, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, căci, de n-ar fi venit Hristos şi de nu ne-ar fi chemat, cum am fi putut noi să credem?". La finalul cuvântului Său, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului i-a îndemnat pe credinioşii prezenţi să urmeze pilda de smerenie şi de dragoste a sutaşului faţă de slujitorul său, în care a văzut un semen, şi pilda de credinţă în dumnezeirea lui Iisus pe care l-a socotit doctorul suprem care poate vindeca orice suferinţă.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires