Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 juillet 2009 5 03 /07 /juillet /2009 16:17
   Lacasuri Ortodoxe: din Moscova.

   Patriarhia Moscovei salută închiderea afacerilor cu jocuri de noroc din toată ţara, şi îndeamnă societatea la ajutorarea victimelor dependenţei de aceste jocuri.

 

   "Suntem foarte bucuroşi că am înregistrat o victorie asupra afacerilor cu jocuri de noroc în ţară, am câştigat această luptă împreună - autorităţile, societatea, oamenii de ştiinţă, pedagogii, jurnaliştii, clerul, forţele de aplicare a legii", a spus şeful Departamentului Sinodal - Biserică şi Societate - din cadrul Patriarhiei Moscovei, Arhipăstorul Vsevolod Chaplin, către Interfax.

 

   Potrivit pr. Vsevolod, "liderii statului şi ai mai multor agenţii guvernamentale şi-au demonstrat clar poziţia, care a coincis cu cea a marii majorităţi a oamenilor."

 

   "Oamenii sunt obosiţi de jocurile de noroc, sunt obosiţi de numeroasele tragedii umane cauzate de pasiunea pentru aceste jocuri", a spus preotul subliniind că "reclamele luminoase ale sălilor de jocuri de noroc şi ale cazinourilor promiteau bani „uşori", dar ascundeau, într-un mod dezgustător, realitatea."

 

   "Ştim din mass-media şi, chiar şi eu, din propria mea experienţă de preot, că multe persoane şi-au cheltuit până şi ultimii lor cenţi pe jocuri de noroc. Această pasiune a condus la situaţia în care mai multe persoane au trăit o adevărată tragedie în viaţă, unii chiar sinucigându-se când s-au trezit îngropaţi în datorii", a spus pr. Vsevolod.

 

   Acesta consideră că "jocurile de noroc, afişate la fiecare colţ de stradă, i-au lipsit pe oameni de libertate, făcându-i să asculte de acele promisiuni înşelătoare."

 

   "Astăzi este un final, este clar că această situaţie a luat sfârşit şi demonstrăm astfel, din nou, că suntem o societate destul de puternică, capabilă să facă faţă celor care au vrut să facă bani pe seama naivităţii unor oameni, provocând adevărate tragedii umane", a spus acesta agenţiei, în cadrul aceluiaşi interviu.

 

   Parintele a amintit că mulţi reprezentanţi ai clerului ortodox, şi laicii activi, în "toţi aceşti ani, au discutat despre necazurile cauzate de jocurile de noroc şi despre oamenii care, naivi sau slabi, au participat la aceste jocuri; despre rudele sau prietenii care i-au adus la Biserică, înapoi, pe jucătorii dependenţi".

 

   "Mulţi dintre aceşti oameni sunt nemultumiţi, ei au nevoie de ajutorul preoţilor şi al medicilor şi, mai ales, de al membrilor familiei acestora.

 

   Avem nevoie de ei, pentru a le reda adevăratul sens al vieţii, ajutându-i să simtă dragostea si grija celor din jurul lor. Asta, pentru a nu permite ca o dependenţă să poată fi înlocuită de o alta; să se întărească, pentru a înţelege că sunt mult mai multe lucruri interesante şi demne în viaţă decât pierderea timpului cu jocuri de noroc, consum de alcool, droguri sau abuzul scufundării în lumea virtuală a divertismentului", a mai spus preotul.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires