Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
2 juillet 2009 4 02 /07 /juillet /2009 20:41
Lacasuri Ortodoxe: din Serbia

 

   La întrunirea de la Belgrad, a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, a fost adoptată o rezoluţie intitulată "provocările cu care se confruntă populaţia ortodoxă din Kosovo şi Metohia, care urmează să fie trimisă la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

 

   Reprezentanţii a 24 de ţări au adoptat cu unanimitate de voturi o rezoluţie ce urmează a fi trimisă tuturor organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale pertinente", a spus Aleksandar Cotric, membru al delegaţiei Parlamentului din Serbia la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei.

 

   El a spus că rezoluţia afirmă suveranitatea şi integritatea teritorială a Serbiei şi importanţa Rezoluţiei 1244 a Naţiunilor Unite, şi că a adresat un apel tuturor ţărilor, ca acestea să arate îndurare şi atenţie în ceea ce priveşte recunoaşterea independenţei provinciei Kosovo.

 

   Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei lansează astfel un apel vizavi de modul în care are loc discriminarea populaţiei ortodoxe din Kosovo şi Metohia, urmărind permisiunea de apărare a dreptului la viaţă şi la proprietăţile personale ale tuturor ortodocşilor din Provincie, a mai anunţat Cotric.

 

   De asemenea, membrii au relansat un apel in vederea protejarii patrimoniului cultural şi spiritual în Kosovo şi Metohia.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires