Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
2 juillet 2009 4 02 /07 /juillet /2009 18:20
Lacasuri Ortodoxe: din Vatican, 2 iulie 2009
Confuzia între sexe, o ameninţare la fel de gravă la adresa umanităţii precum schimbările climatice

   Episcopul uruguayan care a recunoscut public că a avut relaţii homosexuale, a fost eliberat din funcţie de către Papă - s-a anunţat miercuri 1 iulie 2009, printr-un comunicat al Vaticanului.

 

   "Benedict al XVI-lea a acceptat cererea de renunţare la misiunea pastorală din cadrul Diocezei Minas, prezentată de către Episcopul Francisco Domingo BARBOSA Da Silveira, în conformitate cu articolul 401-2 din Codul de drept canonic", se afirmă în comunicatul de presă.

 

   Episcopul BARBOSA Da Silveira, şeful Diocezei Minas în ultimii 5 ani, şi-a cerut el însuşi scuze public, conform presei din Uruguay.

 

   Episcopul a fost supus şantajului, de doi foşti deţinuţi, care au efectuat lucrări în casa acestuia şi deţineau fotografii compromiţătoare.

 

   Episcopul BARBOSA Da Silveira a denunţat la poliţie, personal, această tentativă de şantaj.

   O instrucţiune a Vaticanului, din noiembrie 2005, a cerut episcopilor din lume să nu fie ordonaţi drept preoţi sau diaconi seminariştii homosexuali, cu "tendinţe evident homosexuale" sau susţinători ai „culturii gay".

 

   În octombrie 2008, Vaticanul a aprobat recurgerea la serviciul unor psihologi în formarea seminariştilor, pentru a-i exclude pe homosexuali.

 

   Mai general, Papa Benedict XVI, a prezentat la sfârşitul anului 2008, confuzia între sexe, drept o ameninţare la fel de gravă la adresa umanităţii precum schimbările climatice, declanşând o întărire a atitudinii faţă de acest fel de păcate în Italia şi în străinătate.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires