Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
1 juillet 2009 3 01 /07 /juillet /2009 19:45
   După ultimele date publicate de revista italiană „La Republica", in prezent doar 2% dintre catolicii practicanţi merg la spovedanie mai des decât o dată pe lună.

   În acelaşi timp, 10% dintre italienii care se consideră oameni religioşi merg să se mărturisească o dată pe lună, 58% o dată sau de două ori pe an, iar 30% din cei intervievaţi nu s-au spovedit niciodată.

   Papa Benedict al XVI-lea este profund îngrijorat în legătură cu statistica aceasta pesimistă, îndemnând clerul romano-catolic „să nu se obisnuiasca asa, cu confesionalele goale in biserici" sau cu „indiferenţa crescândă a clerului faţă de taina spovedaniei", ci „să depună eforturi efective pentru a ajuta credincioşii să descopere frumuseţea duhovnicească a acestei taine", relatează revista britanică „Times".

 

   Preoţii sunt datori să ajute oamenii să conştientizeze importanţa tainei, realizand că aceasta este parte indispensabilă a Euharistiei. Ea trebuie să devină temelie a slujirii pastorale, mai ales în zilele de acum, când misiunea noastră este de a mărturisi despre dragoste, adevăr şi pace în întreaga lume, a declarat Pontiful.

 

   În schimb, conform episcopului Gianfranco Jirotti, care este Directorul serviciului de supraveghere a spovedaniei, o treime dintre catolicii contemporani consideră spovedania fără de sens, 10% o consideră „drept o convorbirea cu Dumnezeu" iar 20% o consideră discutie despre păcatele proprii, cu alţi oameni.

 

   „Simţul păcatului în lumea contemporană a slăbit, oamenii tind să vorbească pe diferite teme, sau cer ajutor în soluţionarea problemelor sale, evitând însă discutiile despre păcat", a conchis episcopul.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires