Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 juin 2009 2 30 /06 /juin /2009 16:11

Lacasuri Ortodoxe: din Prahova

   Vineri, 26 iunie 2009, a trecut la cele veşnice fratele Traian Bădărău, un creştin (mirean) de 80 de ani, din loc. Călineşti, jud. Prahova, misionar creştin cunoscut în toată ţara, pentru cuvintele duhovniceşti şi sfaturile de folos, dăruite zeci de ani celor aflaţi în impas.

   "Sfânta Cruce... să nu uităm de puterea Sfintei Cruci, că ea e cinstea creştinilor!" - ne spunea mereu, atunci cand il vizitam.

 

   Fratele Traian, paralizat de mulţi ani, în urma unui accident de mină, a bucurat pe mulţi cu predicile sale izvorâte din inimă, astfel încât, la înmormântarea sa, care a avut loc luni, 29 iunie 2009, la cimitirul bisericii din sat, au venit peste 700 de credincioşi, să-l petreacă pe ultimul drum.

 

   Zeci de preoţi, diaconi, călugări, călugăriţe, săteni şi mireni veniţi din toată ţara s-au adunat la Călineşti, pentru a-i da ultima sărutare şi a cânta pentru cel ce i-a mângâiat: „Veşnica pomenire".

 

   Paralizia fratelui Traian a constituit, în vremea regimului comunist, un motiv pentru ca acesta să nu sufere închisoare, putând astfel încuraja pe alţii, în libertate, să-şi păstreze credinţa.

 

   Blând cu ceilalţi şi sever doar cu păcatul, fratele Traian i-a adunat pe cei ce l-au iubit, în frunte cu părintele paroh Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din Bucureşti (nepotul fratelui Traian), nu pentru ultima oară, ci pentru a se pune început unor întâlniri în scopul bucuriei şi convorbirilor duhovniceşti, ce se vor organiza periodic la Călineşti.

   „Fratele Traian (1929 - 2009) a sădit în inimile oamenilor dragostea de Dumnezeu şi de Sfânta Biserică. Tăriei cuvântului i-a adăugat exemplul vieţii sale virtuoase. S-a pus în slujba lui Dumnezeu prin propovăduirea Cuvântului, prin slujirea aproapelui cu sfaturile sale duhovniceşti, cât şi prin rugăciune fierbinte pentru cei care îi cereau ajutorul".

 

   Dumnezeu să-l odihnească!

 

Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires