Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 juin 2009 6 27 /06 /juin /2009 14:36
« ...Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat... » Matei 6,22-33

 

   Avem tendinţa de a vedea şi auzi lucrurile nu aşa cum sunt ele, ci aşa cum suntem noi. Cel care este plin de ură, vede doar oameni urâcioşi. Dacă ne simţim nesiguri pe noi înşine, ni se va părea că ceilalţi oameni ne ameninţă.

 

   În mod constant îi judecăm pe ceilalţi după noi înşine.

   Hoţul este mult mai suspicios faţă de semenii săi decât este un om cinstit.

 

   Se spune că un rege al unui regat străvechi a ales un om bun şi un om rău dintre supuşii săi. Omului bun i-a spus: "Du-te în regatul meu şi găseşte un om rău". Omul bun a căutat şi a căutat, dar nu a putut să găsească nici un om rău.

   Omului rău regele i-a spus: "Du-te în regatul meu şi găseşte un om bun". Şi omul rău a căutat şi a căutat, dar nu a putut găsi nici un om bun.

 

   Vedem aşa cum suntem.

   Vedem doar lucrurile de care suntem cu adevărat interesaţi.

   Unii tineri, după ce tocmai s-au întors din primul război mondial, spuneau că Parisul era un oraş îngrozitor de murdar şi că nu existau acolo altceva decât bordeluri. Alţii povesteau că este un oraş frumos cu catedrale şi parcuri minunate.

 

   Vedem aşa cum suntem.
   Vedem doar ceea ce aşteptăm să vedem.

 

   De ce doar Magii au văzut steaua? Deoarece numai ei o căutau.

   De ce numai Simeon şi Ana l-au recunoscut pe Iisus ca Mântuitorul lumii atunci când Maria l-a adus la Templu după patruzeci de zile? Pentru că doar ei îl aşteptau plini de speranţă. Pr. A. Coniaris

 

Parohia Sf Macarie cel Mare Mirfield - OrtodoxUK


MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires