Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 juin 2009 4 25 /06 /juin /2009 18:00
Lacasuri Ortodoxe: Israel News
Sinagoga gay-lor şi lesbienelor a înlocuit ura cu... o campanie de strângere de fonduri

 

   Atunci când vestita sinagogă a homosexualilor, din Manhattan, a aflat că un grup de ultra-evanghelişti creştini planificase un protest în jurul propriei cladiri, Congregaţia a decis să transforme reacţia brutală sau acţionarea în judecată cu o exploatare a situaţiei, transformând marşul „opoziţiei" în campanie de strângere de fonduri... „pariind pe durata demonstraţiei".

 

   Parohienii din Biserica Baptistă Westboro, o biserică cu sediul în Kansas, s-au reunit duminică în jurul Congregaţiei Beth Simchat Tora, scotandu-si la plimbare bannerele: "Dumnezeu îi urăşte pe fătălăi" şi "Evreii ne-au furat terenul."

 

   Sinagoga auzise, cu mai multe zile înainte, de planul demonstraţiei şi a decis să-i contreze pe protestatari, în mod inteligent, "exploatând la maxim publicitatea făcută de aceştia".

 

   Astfel... Congregaţia i-a incurajat pe suporteri să doneze, „pariind" cel puţin 1 dolar pentru fiecare şase minute de durată a demonstraţiei evangheliştilor.

 

   A fost adevarat show...

   Evangheliştii au trecut probabil prin îndoieli, prin tentaţia de a se opri, prin reţineri dar nu au putut renunţa până în minutul... 51 al protestului (se apropia deja un nou multiplu de 6 - un alt moment al donatiilor!), timp în care, insa, sinagoga a reuşit să strângă mai mult de... 10.000 de dolari.

 

   Congregaţia, care închiriase un spaţiu în partea de vest a oraşului, spera, eventual, să i se dea ocazia (demonstrandu-se cu patos!) sa poată cumpăra o clădire proprie.

 

   Între timp, văzând această acţiune (acum, spontan), alte 150 de persoane - inclusiv membri ai unor sinagogi şi biserici apropiate - au organizat o contra-demonstraţie în timpul evenimentului de strângere de fonduri, intonand cântece evreieşti şi rugăciuni.

 

   Biserica Baptistă Westboro este condusă de Fred Phelps, un evanghelist convins, care pretinde că dezastrele naturale şi atacurile teroriste sunt rezultatul "toleranţei" americanilor faţă de homosexuali.

 

   Se pare ca Phelps s-a orientat la Congregaţia Beth Simchat Tora, pentru că aceasta lucrează în principal cu evreii homosexuali şi cu comunităţile de lesbiene.

 

   Unde nu s-a orientat?

   Evreii erau, totusi, evrei... iar Phelps a venit cu bani la el.

   Clar, reclama conteaza enorm...

 

( usoara interpretare KSLCatalin)

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires