Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 juin 2009 4 25 /06 /juin /2009 07:39
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
"Ii mustram spre a le fi ruşine"

   Biserica Ortodoxă Rusă a fost de acord să trimită preoţi pentru a îi ajuta pe executorii judecătoreşti să-i facă pe datornici să-şi plătească datoriile, în ce priveste pensia alimentară, conform ziarului Kommersant, de ieri 24 iunie 2009.

 

   "Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ruse vor exercita o influenţă spirituală asupra datornicilor", pentru a îi educa în ceea ce priveşte „inacceptabilitatea traiului ca datornic", a spus şeful executorilor judecătoreşti, din Rusia, Artur Parfencikov.

 

   O înţelegere semnată duminică între Biserică şi executorii judecătoreşti a fost urmarea unui program de testare, în partea de nord a oraşului Sankt Petersburg, unde s-au observat rezultate "fabuloase", a declarat un purtător de cuvânt.

 

   "Unul dintre bărbaţi, pentru a plăti pensia alimentară a făcut demersuri de obţinere a banilor, imediat după discuţia cu preoţii. Alţi doi au decis să se întoarcă la familiile lor. Ceilalţi au promis să îşi plătească datoriile cu prima ocazie", a spus purtătorul de cuvânt.

 

   În cadrul acordului, preotul are datoria oficială de a reeduca datornicii, "mustrându-i spre a le fi ruşine", raportează Kommersant.

 

   Biserica Ortodoxă, de asemenea, prin acord, predică "ideea că neplata datoriei, conform preceptelor Bisericii, este echivalentă cu a deţine ceea ce nu este al tău - înseamna furt", a spus acesta.

 

   Religia este separată de Stat, conform Constituţiei, dar de-a lungul istoriei, Biserici Ortodoxă a avut un rol dominant, apărută ca puternică forţă politică după colapsul Uniunii Sovietice ateiste.

 

   Executorii judecătoreşti ruşi nu s-au oprit doar la la recrutarea ajutorului din partea Bisericii Ortodoxe.

 

   În regiunile unde budismul sau islamul sunt credinţe dominante, executorii judecătoreşti lucrează cu reprezentanţii acestor religii, raportează publicaţia.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires