Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
23 juin 2009 2 23 /06 /juin /2009 16:54
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova, 23 iunie
Un cunoscut misionar rus împotriva principiului toleranţei

   Profesorul Academiei Teologice de la Moscova, Arhidiaconul Andrei Kuraiev avertizează împotriva principiului toleranţei religioase.

 

   "Ar trebui să încetăm cu această toleranţă şi să discutăm clar dacă creştinii şi musulmanii chiar sunt compatibili în lumea de astăzi", a spus acesta într-un interviu acordat săptămânalului estonian, „Deni za Dniom".

 

   Dezvoltând tema coexistării celor două religii în lume, pr. Andrei a apreciat că ele nu pot deveni compatibile decât în cazul în care se va ajunge la o „suficientă secularizare".

 

   "Nu este o problemă pentru creştinism, unde Hristos a spus: Daţi lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu şi Cezarului ce-i al Cezarului". Islamul insa nu separă niciodata religia de stat, existând întotdeauna teologi musulmani care sa afirme că a accepta condiţiile europene înseamnă a contrazice Coranul. Numai ca, tactica lor este clară: cât timp sunt în minoritate, vorbesc despre secularism şi egalitata, dar cât de curând musulmanii vor fi majoritari. Atunci vor cere controlul total", considera teologul.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires