Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
22 juin 2009 1 22 /06 /juin /2009 21:29
   Noul paraclis al mănăstirii a fost târnosit de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, alături de un sobor de preoţi şi diaconi în Duminica Sfinţilor români (21.06.2009), începând cu ora 9.00, după care s-a săvârşit dumnezeiasca Liturghie arhierească. În ziua târnosirii toţi credincioşii s-au putut închina înaintea sfintei mese, în sfântul altar.


   În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotesit întru arhimandrit pe Preacuviosul Părinte Stareţ Justinian Tibil, ctitorul acestui aşezământ monahal, care de 10 ani se osteneşte în misiunea de ctitorire a unei mănăstiri lângă municipiul Caransebeş, mănăstire care are patru altare de închinare şi slujire.

 


   Istoria aşezământului monahal din Teiuşul Caransebeşului începe prin dorinţa ieromonahului Justinian Tibil de a ctitorii o mănăstire în apropierea Caransebeşului. Prima Liturghie S-a oficiat în data de 17 iulie 1999 într-o bisericuţă construită din tablă ondulată pentru săvârşirea Sfintelor Slujbe.


   Piatra de temelie s-a aşezat la data 15 august 1999 de către Preasfinţitul Laurenţiu Streza, a urmat mai apoi demersurile de construire a mănăstirii care după mărturisirea obştii monahale, cu binecuvântarea lui Dumnezeu au primit un avânt neaşteptat. După construirea şi târnosirea bisericii a urmat altarul de vară al mănăstirii, iar mai apoi stăreţia şi anexele gospodăreşti aferente corpului de chilii.


   Astăzi Mănăstirea Teiuş primeşte în curtea ei credincioşi din Caransebeş şi împrejurimi care se liniştesc şi primesc alinare sufletească în curtea aşezământului monahal frumos împodobită asemenea unei înmiresmate grădini cu flori.


   Pentru a întregi ansamblul monahal prin ctitorirea unui paraclis de iarnă în care să se desfăşoare programul liturgic călugăresc zilnic, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, obştea călugărească a definitivat acest locaş de închinare, acum consacrat prin târnosirea sfintei mese.

 

   Pentru un ALBUM FOTO cuprinzator, click pe banner:

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires