Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
22 juin 2009 1 22 /06 /juin /2009 18:04
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova, 22 iunie 2009

   Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a subliniat necesitatea si importanta depunerii unor  eforturi din partea jurnaliştilori ruşi care trăiesc în Europa, in promovarea limbii lor materne în mediul cultural din ţările europene.

 

   "Acum, mai mult decât oricând, este importantă revigorarea puterii cuvântului rusesc, atât în Patria noastră cât şi în rândul diasporei ruseşti şi în tradiţia pan-europeană", a spus Patriarhul Kirill într-un salut la cel de-a 11-lea Congres Mondial al presei ruseşti, ce a avut loc în Luzern, Elveţia.

 

   Patriarhul rus Kirill consideră că jurnaliştii cu reşedinţa în străinătate ar trebui să depună eforturi, în sprijinul acestei provocări.

 

   "Integrarea ziarelor ruseşti, a revistelor, editurilor, radiolui şi televiziunii, in peste 80 de ţări, va asigura obiectiv acoperirea evenimentelor atât din Rusia cât şi din străinătate", a spus Patriarhul Kirill.

 

   Conform acestuia, o astfel de cooperare va încuraja şi va extinde comunicarea", nu numai în rândul ruşilor ci şi în rândul tuturor persoanelor vorbitoare de limbă rusă, indiferent de originea lor şi de locul de reşedinţă."

 

   Reprezentantul Patriarhiei de la Moscova la Organiziaţiile Europene Internaţionale, Arhipăstorul Antonii Iliin, a propus recent, includerea limbii ruse între limbile oficiale ale UE.

 

   "Drepturile şi interesele comunităţii vorbitoare de limba rusă în UE necesită protecţie la nivel politic reprezentativ. Altfel, nu vom mai vorbi de nicio identitate, în maxim 20-30 de ani. Va fi o totală asimilare", a mai spus preotul.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires