Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
22 juin 2009 1 22 /06 /juin /2009 16:15
Lacasuri Ortodoxe: din Cairo, 22 iunie 2009 - Egipt

18 persoane rănite în timpul unor ciocniri între creştini şi musulmani

 

   Optsprezece persoane au fost rănite în timpul unor ciocniri între creştinii şi musulmanii dintr-un sat din Egipt, au declarat astăzi, surse din securitate.

 

   Conflictul a izbucnit duminica dimineaţă şi a durat mai multe ore, după care tinerii musulmani au aruncat cu pietre în casa unui preot copt, care organizase o Liturghie la el acasă, în satul Ezbat Bcharré, situat în apropierea oraşului Beni Soueif, la 120 km sud de Cairo.

 

   Conform surselor din securitate, tinerii protestatari au încercat, în plus, să oprească mai multe persoane care doreau să meargă la domiciliul preotului Ishaq Castor, suspectat că vrea să transforme casa în biserică.

 

   11 musulmani şi 7 copţi au fost răniţi, din rândul locuitorilor care aruncau cu pietre şi se băteau, iar 35 de persoane - musulmani şi creştini - au fost arestate.

 

   Copţii, cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu (între 6 şi 10% dintre cei 80 de milioane de egipteni), se plâng de discriminare şi de hărţuire în mod regulat.

 

   În 2006 au avut loc ciocniri între copţi şi musulmani, după moartea unui creştin, ucis de un tânăr musulman. Ministerul de Interne a declarat că atacatorul suferea de "o boală psihică" - versiune respinsă de copţi.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires