Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
22 juin 2009 1 22 /06 /juin /2009 15:12
Lacasuri Ortodoxe: din PARIS, 22 iunie 2009
Familiile laice solicită interzicerea completă a voalului musulman pe stradă

   Uniunea familiilor laice (UFAL) a solicitat, astăzi 22 iunie 2009, interzicerea purtării voalului complet, musulman, pe stradă şi, în general, în toate domeniile societăţii civile, printre care şi în trasportul în comun, în spaţiile închise accesibile publicului sau în magazine.

 

   "Purtarea voalului (integral) este o adevărată problemă: nu numai fiindcă este semn intolerabil al unui proiect ideologic şi sectar care vizează înrobirea femeii, refuzându-i statutul de persoană (femeile complet învăluite, inaccesibile vederii altora, nu sunt propriu-zis persoane), dar mai este, de asemenea, şi o mască prin care e împiedicată identificarea individuală", a scris UFAL într-un comunicat.

 

   "Voalul complet este un simbol al opresiunii faţă de femeie: este o modalitate de renunţare la umanitate şi o restrângere a relaţiilor obişnuite dintre oameni, de vreme ce una dintre persaone este invizibilă şi de neatins. Aceste voaluri, burqa şi niqab, nu sunt simboluri religioase ci, mai degrabă, un refuz al identităţii. Aceasta lipsa a identităţii poate ridica probleme serioase securităţii publice", se mai adaugă în comunicat.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires