Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
19 juin 2009 5 19 /06 /juin /2009 17:36
Lacasuri Ortodoxe: din Kiev, Ucraina
Sfântul Sinod al UOC-MP va publica Programul de Bază al vizitei Patriarhului Kirill în Ucraina
    Sfântul Sinod al UOC-MP va publica programul de bază al vizitei Patriarhului Kirill în Ucraina. Indicăm câteva repere care ne-au fost indicate, până în acest moment:

 

   Pe data de 12 iunie 2009, în Lavra Kievului a avut loc o sesiune de lucru a Comisiei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene care aparţine de Patriarhia Moscovei (UOC-MP) pentru a pregăti vizita PF Patriarh Kirill în această ţară. Membrii Comisiei au discutat despre programul general al vizitei şefului Bisericii Ortodoxe Ruse discutând despre problemele tehnice şi organizatorice. Comisia a adoptat o decizie prin care vor fi publicate declaraţiile de bază privind programul Patriarhului Kirill în timpul vizitei în Ucraina.

 

   Indicăm, însă, câteva date pe care am reusit sa le aflam pana in acest moment:

 

   Vizita Şefului Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina va avea loc în perioada 27 iulie - 5 august.

 

   În ziua în care Biserica îl va sărbători pe Sfântul Prinţ Vladimir, intocmai cu Apostolii şi, totodată, botezul ruşilor din Kiev, Patriarhul Kirill va fi prezent la evenimente.

 

   În dimineata zilei de 27 iulie va avea loc o slujbă pe colina „Sfântului Vladimir".

 

   In 28 iulie se va oficia Sfânta Liturghie în Lavra Kievului, în piaţa din faţa Catedralei Adormirii Maicii Domnului.

 

   Pe 30 iulie, va fi ziua cinstirii Icoanei Maicii Domnului din Sviatohorsk, patriarhul va oficia o slujbă la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Lavra Sviatohorsk.

 

   Pe 2 august, când ruşii îl sărbătoresc pe Profetul lui Dumnezeu, Ilie, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse va oficia Liturghia în locul botezului Sfântului Prinţ Vladimir (Crimeea, Sevastopol).

 

   Pe 5 august, va fi praznicul Icoanei Maicii Domnului din Pochaev iar PF Kirill al întregii Rusii va oficia Sfânta Liturghie la Lavra Sfintei Adormirii din Pochaev.

 

   Programul detaliat al vizitei va fi prezentat insa, de către Biserica Ortodoxă Ucraineană, la o conferinta de presă UNIAN, ce se va tine pe data de 26 iunie, orele 10:30.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires