Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
18 juin 2009 4 18 /06 /juin /2009 20:18
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

 

   Înalta Curte din Regatul Unit a confirmat că Biserica Ortodoxă Rusă - Eparhia de Suroj, deţine de drept Catedrala din Londra.

 

   "Hotărârea afirmă faptul că Biserica trebuie să aibă dreptul şi să beneficieze de propriile bunuri, printre care şi Catedrala din Londra", afirma luni site-ul Patriarhiei de la Moscova.

 

   "Hotărârea recunoaşte, de asemenea, faptul că Biserica este o comunitate înfloritoare întrucât în ultimii ani s-a bucurat de o creştere substanţială a numărului de membri", a mai precizat site-ul web. "Catedrala va organiza slujbele sale obişnuite, zilnic, iar credincioşii sunt aşteptaţi să participe."

 

   Disputa a început odată cu trecerea Episcopului de Souroj, Vasilii (Osborne), de sub Patriarhia Moscovei, sub Patriarhia Constantinopolului. Sfântul Sinod al Bisericii de la Constantinopol l-a acceptat pe Episcopul Vasilii şi l-a numit vicar.

 

   În 2007, unii clerici şi membri ai Catedralei din Londra au decis să părăsească Eparhia de Suroj, împreună cu episcopul Vasilii, susţinând că această Catedrală din centrul Londrei le-ar fi aparţinut. Litigiul în instanţa a durat aproape doi ani.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires