Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
18 juin 2009 4 18 /06 /juin /2009 18:29
Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
   Papa a amintit episcopilor austrieci sensul celibatului preoţesc, spunând că preoţii "sunt astfel în stare să-şi dedice viaţa lui Dumnezeu", a declarat miercuri Preşedintele Conferinţei episcopale austriece, Christoph Schönborn, la Radio Vatican.

 

   Cardinalul Christoph Schönborn a condus o delegaţie de patru prelaţi, primiţi luni şi marţi la Vatican, de Papă şi de alţi responsbili de congregaţii.

 

   "Tema celibatului preoţesc este prezentă în Austria", a spus arhiepiscopul de Viena pe programul german al Radio Vatican. El a raportat, in plus, că a depus prefectului Congregaţei pentru cler, Cardinalul Claudio Hummes, un memorandum al laicilor din ţara sa, pentru eliminarea celibatului.

 

   Benedict al XVI-lea a spus că acest lucru ridică probleme asupra "posibilităţii ca un preot să-şi fondeze întreaga viaţă pe legătura cu Dumnezeu", a spus Cardinalul austriac.

 

   "Dumnezeu, Iisus, este prezent în lume şi, prin urmare, este îndeajuns ca un preot să-şi dedice viaţa lui Dumnezeu", a spus Papa, conform Arhiepiscopului Schönborn.

 

   Memorandumul semnat de către laicii austrieci, inclusiv de politicieni, cere eliminarea obligaţiei celibatului, posibilitatea ca preoţii căsătoriţi să fie reintegraţi, permiterea diaconiei la femei şi hirotonisirea laicilor a căror credinţă a fost confirmată.

 

   Cardinalul a spus că el "nu este de acord" cu această iniţiativă.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires