Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
17 juin 2009 3 17 /06 /juin /2009 13:42
A fost inaugurata o noua parohie ortodoxa romana la Cardiff
   PS Marc, Episcopul Vicar al Mitropoliei Europei Occidentale si Meridionale, impreuna cu alti sapte preoti din Romania si Marea Britanie a oficiat duminica, 14 iunie, prezenta ambasadorului Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dr. Ion Jinga, ceremonia religioasa de inaugurare a parohiei ortodoxe romane „Sfantul Stefan" din Cardiff, Tara Galilor, transmite Romanian Global News, care citeaza ambasada romana.

 

   La eveniment au fost prezenti circa 150 reprezentanti ai comunitatii romanesti din Tara Galilor, Oxford si Birmingham. Au fost prezentate mesaje de felicitare si sustinere din partea Bisericii Ortodoxe Romane, Consiliului Bisericilor din Tara Galilor, ai Bisericii Ortodoxe Grecesti si ai autoritatilor locale.

 

   Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie a subliniat importanta prezentei unei comunitatii romanesti in Tara Galilor, reiterand sprijinul Ambasadei pentru aceasta comunitate, incurajand-o sa se manifeste solidar in promovarea valorilor romanesti si obtinerea respectului populatiei britanice in mijlocul careia traieste, precum si sa infiinteze o asociatie romaneasca cu care Ambasada sa poata desfasura proiecte comune. A reamintit ca, la precedenta vizita pe care a efectuat-o la Cardiff, in luna februarie 2009, a solicitat sprijinul Primului Ministru al Tarii Galilor pentru demersurile comunitatii romanesti de gasire a unei biserici in care sa functioneze noua parohie ortodoxa romaneasca. Urmare acestui demers si efortului deosebit al romanilor din Cardiff si Tara Galilor, noua parohie a putut fi infiintata intr-un timp scurt. Cu prilejul precedentei vizite, ambasadorul a promis si ca va fi prezent la inaugurarea noii biserici, promisiune respectata.

 

   Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si membrii comunitatii romanesti prezenti la eveniment au adresat multumiri Ambasadei pentru intregul sprijin acordat. In Tara Galilor prezenta romaneasca este de data recenta, fiind estimata la aproximativ 1000 persoane, romanii adaptandu-se cu usurinta la specificul galez, ceea ce face ca si relatiile cu comunitatile locale sa fie foarte bune. Structurarea pe categoriile profesionale este diversificata, incluzand muncitori calificati, liber profesionisti prestatori de servicii, cadre didactice universitare, cercetatori, doctori, studenti, oameni de afaceri.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires