Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
17 juin 2009 3 17 /06 /juin /2009 12:18
   Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Episcop al Huşilor, a resfinţit duminică, 14 iunie 2009, Biserica „Sf. Nicolae" din Piatra Neamţ.

   Slujba de resfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată, pe un podium special amenajat, de un sobor de 25 de preoţi şi diaconi, condus de IPS Teofan. Sutele de credincioşi care au participat la acest eveniment s-au închinat în sfântul altar, urmând ca, mai apoi, să asiste la Sfânta Liturghie arhierească.

   După citirea Sfintei Evanghelii, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre semnificaţia pericopei evanghelice din Duminica tuturor sfinţilor. „Sfânta Evanghelie de  astazi arată trei trepte pe care creştinul trebuie să le urce pentru a atinge sfinţenia pe care au dobândit-o sfinţii. Primul lucru pe care îl cere Evanghelia de astăzi este mărturisirea lui Hristos ca Domn şi Dumnezeu, a sfinţilor Săi, a Bisericii. A doua treaptă pe care creştinul trebuie să o urce este lepădarea de sine.

   Creştinul este chemat să descopere în vremea vieţii sale ierarhia valorilor dumnezeieşti, adică să-L aşezi în viaţa ta în primul rând pe Dumnezeu. A treia treaptă spre sfinţenie este luarea Crucii. Omul trebuie să-şi asume durerea care pătrunde în viaţa sa, ca urmare a păcatelor sale", a spus IPS Teofan.

   La finalul Sfintei Liturghii, pr. Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, a apreciat în cuvântul său lucrările întreprinse la Biserica „Sf. Nicolae" odată cu venirea la slujire a pr. paroh Ştefan Oprea şi a pr. Ioan Apreutesei. Pr. Ştefan Oprea a mulţumit Arhiepiscopului Iaşilor şi a prezentat câteva date istorice ale Bisericii „Sf. Nicolae", cuprinse, de altfel, într-o monografie lansată săptămâna trecută. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oferit apoi distincţii şi diplome, atât preoţilor slujitori ai bisericii proaspăt resfinţite, cât şi ctitorilor şi binefăcătorilor care s-au implicat în lucrările efectuate la sfântul lăcaş.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires