Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
16 juin 2009 2 16 /06 /juin /2009 14:45
Lacasuri Ortodoxe: din Paris
   O Liturghie Arhierească şi slujba înmormântării lui Andre Malinine, conducătorul corului „Sfinţii Trei Doctori şi unul dintre tinerii cei mai remarcabili dintre emigranţii ruşi în Franţa, membru al Vitiaz, au fost oficiate luni, 15 iunie, la Biserica Sfântul Alexander Nevski, strada Daru, Paris.

 

   Cei trei episcopi, ai celor trei "ramuri" ale Ortodoxiei Ruse în Franţa, au coslujit la această ceremonie emoţionantă şi minunată, în cântările a două coruri, alături de obştea călugărilor din Lavra Sfânta Treime - Sfântul Serghie (Saint Serge).

 

   Biserica a cuprins diferite generaţii de ortodocşi, de diferite origini, oferind o frumoasă mărturie a unităţii Bisericii noastre, dincolo de trista divizare istorică, în jurul lui André, plecat dintr noi, într-un mod atât de tragic şi prematur.

 

   Reamintim că Malinine s-a aflat pentru mai multe zile in coma, in urma unui accident de scooter, noaptea. El a decedat ca urmare a unui hematom cerebral puternic. Paginile de internet si presa locala a fost plina de apeluri catre rugaciune in sprijinul acestui tanar care dirija corul Bisericii amintite mai sus şi Ansamblul Ortodox „Volga".

 

   Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires