Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
16 juin 2009 2 16 /06 /juin /2009 12:38
Lacasuri Ortodoxe, din Vatican

   Papa Benedict XVI şi-a schimbat medicul personal, luni întâlnindu-se cu noul său cardiolog, în vârstă de 55 de ani, Patrizio Polisca, care îl înlocuieşte pe Renato Buzzonetti, rămas în slujba acestuia, în urma Papei Ioan Ioan Paul al II-lea, fiind cel care a urmărit evoluţia bolii precedentului Papă.

 

   Vaticanul a anunţat într-un comunicat de presă, numirea lui Patrizio Polisca, în funcţia de director adjunct la Direcţia de sănătate şi igienă din Cetatea Vaticanului. El a fost de ceva timp, numărul doi după dr. Buzzonetti.

 

   Patrizio Polisca, născut în provincia Pesaro (centru), la 11 decembrie 1953, este specializat in cardiochirurgie, anestezie şi resuscitare, şi a studiat la Roma.

 

   El a fost numit asistent al lui Renato Buzzonetti, în timpul lui Ioan Paul al II-lea şi l-a însoţit pe acesta în ultimele sale călătorii.

 

   Renato Buzzonetti, octogenar, tot cardiolog, care a primit un titlu onorific, şi-a început cariera sa la Vatican, sub Paul VI, lucrând şi sub Ioan Paul I, înainte de a fi ataşat al lui Ioan Paul al II-lea, căruia i-a slujit perioada de 26 de ani de pontificat.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires