Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
15 juin 2009 1 15 /06 /juin /2009 23:16
Lacasuri Ortodoxe: din Caransebes, Romania
Prăznuirea hramului mănăstirii Piatra scrisă

   Pentru Episcopia Caransebeşului, pentru credincioşii din Valea Timişului şi nu numai, prăznuirea hramului mănăstiresc de la mănăstirea Piatra Scrisă reprezintă o zi de pelerinaj duhovnicesc şi de sărbătoare aleasă.

 

   În fiecare an, la praznicul Duminicii Tuturor Sfinţilor mii de credincioşi vin la această sfântă mănăstire şi se închină icoanei Sf. Treimi, apărute în mod miraculos pe "stânca de sub calea ferată". Şi în acest an, cu priejul hramului mănăstiresc, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a săvârşit Sf. Liturghie arhierească la această mănăstire alături de un sobor de preoţi în prezenţa unei mulţimi de credincioşi care au umplut curtea aşezământului monahal.


   În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Nicolae Pirui, care va sluji la parohie Ciortea din protopopiatul Oraviţa. Totodată Chiriarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură, punând la sufletul credincioşilor importanţa cinstirii sfinţilor, care mijlocesc înaintea tronului Preasfintei Treimi, pentru mântuirea noastră.


   În încheiere, Preasfinţia Sa a evidenţiat lucrarea deosebită a obştii monahale de la mănăstirea Piatra Scrisă, format din 7 vieţuitori, care păstrează aprinsă candela monahismului în acest loc însemnat şi binecuvântat de Dumnezeu. În prezent obştea monahală condusă de protosinghelul Paisie Sadici întreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal aflat pe dealul de lângă biserica care găzduieşte de zeci de ani icoana nefăcută de mâini omeneşti a Sfintei Treimi.

 

  

 

 

Pentru album foto, click pe banner:

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires