Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
12 juin 2009 5 12 /06 /juin /2009 09:19
   Preoţii protoieriilor din judeţul Prahova, Văleni, Urlaţi, Câmpina şi Ploieşti s-au întâlnit ieri, 11 iunie, în Sala Mare a Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti pentru conferinţa pastoral-misionară semestrială din anul 2009. Conferinţa a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii oficiată de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, la Biserica „Sfânta Vineri" din Ploieşti. Ca şi în prima zi a conferinţelor care au avut loc la Patriarhie şi la care au participat preoţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, tema tratată în cadrul acestei conferinţe a fost „2009 - Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, şi al celorlalţi Sfinţi Capadocieni".

 

   S-au susţinut referate pe tema conferinţei, iar prezentarea a fost urmată de o dezbatere pe marginea problematicii expuse. Din prezidiu au făcut parte PS Varsanufie Prahoveanul, părintele vicar Ioan Iordache şi cei patru protopopi din judeţul Prahova.

 

   Au participat 320 de preoţi din cele patru protoierii ale judeţului. Din partea Protopopiatului Ploieşti a fost prezentată lucrarea „Aspecte liturgice în opera Sfântului Vasile cel Mare", susţinută de pr. dr. Claudiu Băzăvan. Protoieria Câmpina a fost reprezentată de părintele Marius Dârstaru, cu lucrarea „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl al familiei creştine", iar de la Văleni a conferenţiat părintele Bogdan Dumitru, referindu-se la „Opera ascetică a Arhiepiscopului Cezareei Capadociei". De la Protopopiatul Urlaţi a vorbit părintele Sergiu Vlad, care a abordat în lucrarea sa latura filantropică a activităţii Sfântului Vasile cel Mare. În numărul următor vom reveni cu o prezentare pe larg a acestei conferinţe.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires