Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
11 juin 2009 4 11 /06 /juin /2009 12:46
Lacasuri Ortodoxe: din Washington, 10 iunie 2009
Obama "şocat şi afectat" de schimbul de focuri ce a avut loc la Muzeul Holocaustului

   Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "şocat şi afectat" de împuşcăturile ce au avut loc miercuri, la Muzeul Holocaustului din Washington, la doar aproximativ 500 de metri de Casa Albă, în urma cărora a fost ucis un ofiţer de securitate .

 

 

   "Sunt şocat şi afectat" de focurile trase la Muzeul Memorial al Holocaustului. Josnic. Acest act ne aduce aminte de faptul că trebuie să rămânem vigilenţi împotriva antisemitismului şi a prejudecăţilor, sub toate formele lor", a spus Obama într-o declaraţie dată la Casa Albă.

 

 

   "Nicio instituţie americană nu este mai importantă, în această privinţă, ca muzeul Holocaustului, şi niciun act de violenţă nu va diminua determinarea noastra de a cinsti pe cei ce i-am pierdut în lupta pentru construirea unei lumi mai paşnice şi tolerante," continuă comunicatul de presă.

 

   De asemenea, Obama transmite "gândurile şi rugăciunile" sale familiei şi prietenilor ofiţerului ucis.

 

   Agresorul a fost prezentat de către mass-media americană ca fiind un octogenar care susţinea superioritatea rasei albe.

 

   Omul a intrat în muzeul Holocaustului, la orele 13:00 (17:00 GMT), înarmat cu un pistol şi a tras, provocând panică şi rănind un ofiţer care, ulterior, a şi murit în spital. Atacatorul însuşi a fost de asemenea, rănit, ca urmare a ripostei venite din partea altor gardieni, fiind transportat şi spitalizat în stare critică.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires