Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
11 juin 2009 4 11 /06 /juin /2009 08:00
   Miercuri, 10 iunie 2009, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad a avut loc festivitatea de decernare a celui mai înalt titlu academic, Doctor Honoris Causa, Părintelui Profesor Dr. Dumitru Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi membru de onoare al Academiei Române.

 

   Festivitatea a fost deschisă prin intonarea imnului arhieresc şi a imnului Gaudeamus igitur, în interpretarea corului bărbătesc al Facultăţii de Teologie din Arad. A urmat cuvântul de deschidere al Părintelui Decan al Facultăţii, Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan. Părintele Decan a elogiat personalitatea Părintelui Prof. Dumitru Popescu, afirmând că sfinţia sa „reprezintă o personalitate de primă mărime a teologiei româneşti contemporane".

 

   În cuvântul său ierarhului locului, Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Timotei Seviciu, a transmis salutul şi preţuirea din partea Episcopiei Aradului şi Hunedoarei. Preasfinţia Sa a evocat, în cuvinte sensibile, momentele speciale de apropiere pe care le-a întreţinut cu Părintele Prof. Dr. Dumitru Popescu. A evocat, de asemenea, contribuţia Părintelui Profesor la afirmarea culturii creştine în societatea contemporană.

 

   A urmat cuvântul D-nei Rector a Universităţii „Aurel Vlaicu" din Arad, care, în mod sintetic, a apreciat meritele Părintelui Profesor Dumitru Popescu, structurându-le pe trei paliere: savantul, profesorul de vocaţie şi liderul generaţiei sale, în contextul culturii şi societăţii contemporane.

 

   Laudatio a fost rostit de către Părintele Decan al Facultăţii, Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, care a prezentat activitatea Părintelui Dumitru Popescu, bogata sa operă teologică, precum şi viziunea teologică a acestuia.

   Pentru continuare, click pe banner:


Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires