Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
11 juin 2009 4 11 /06 /juin /2009 07:53
   O nouă troiţă a fost sfinţită ieri, 9 iunie 2009, în localitatea Geanova din Valea Timocului, Serbia, zonă în care locuiesc numeroşi credincioşi ortodocşi români. Evenimentul a fost precedat de o rugăciune săvârşită la biserica românească din Malainiţa.

   Slujba de sfinţire a troiţei fost oficiată în prezenţa Preasfinţitului Părinte Daniil, Episcop-locţiitor al Episcopiei Daciei Felix, a Părintelui Protopop Boian Alexandrovici al Protopopiatului Daciei Ripensis, a Părintelui Arhimandrit Longhin Muncean, secretar eparhial, şi a mai multor preoţi din Banatul Sârbesc.

  La eveniment au mai participat reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din Serbia şi ai statului român. Troiţa de la Geanova a fost ridicată pe locul ruinelor unui lăcaş de cult care datează din perioada daco-romană. Monumentul a fost donat pentru românii de la sudul Dunării de către autorităţile locale din judeţul Timiş şi Fundaţia "George Pomuţ" din Timişoara. Tot ieri, delegaţia Episcopiei Daciei Felix a vizitat o serie de obiective istorice şi culturale din Kladovo, oraş în care există, de asemenea, o importantă comunitate românescă.


Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires