Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
10 juin 2009 3 10 /06 /juin /2009 20:41
Lacasuri Ortodoxe: din Framingham, Massachusetts
Parohienii Comunităţii Sfântul Ioan de Shanghai şi San Francisco au efectuat un pelerinaj la Sfântul lor protector

   În perioada 22-26 mai 2009, un grup format din 25 de persoane, parohieni ai Comunităţii Sfântul Ioan , din Framingham, MA, condus de Ieromonahul Roman (Krassovski) din Mănăstirea Sfânta Treime Jordanville, NY, au făcut un pelerinaj în San Francisco.

 

   În timpul călătoriei în California, pelerinii au vizitat Catedrala Icoanei Maicii Domnului "Bucuria celor întristaţi", unde s-au putut ruga în timpul Sfintei Liturghii. La sfârşitul Liturghiei, pr. Roman a efectuat o slujbă înaintea Moaştelor Sfântului Ioan. Adulţii şi copiii, cu toţii, s-au închinat la Sfintele Moaşte, fiecare având o rugăminte personală în rugăciunile lor. Apoi s-au spus cuvinte despre Sfântul Ioan şi s-a făcut un tur al Catedralei şi al Liceului care îi poartă numele. Pelerinii au putut vedea cripta sfântului şi s-au închinat la mai multe icoane.

 

   În plus, aceştia au vizitat şi alte biserici de parohie şi familiile care locuiesc acolo, fiind peste tot primiti cu bucurie, ospitalitate şi căldură.

 

   Ermitajul Sfântul Tihon din Zadonsk i-a impresionat foarte tare: totul, practic, emana prezenţa Sfântului Ioan.

 

   Fotografiile aducea demonstraţii din viaţa sa: Sfântul Ioan, cu biroul său, icoanele sale, un remarcabil portret, oriunde priveai te întâlneai cu Sfântul...

 

   În Vechea Catedrală a Maicii Domnului, pelerinii au gasit veşmântul acestuia.

 

   În ultima zi a vizitei lor în California, ei au trecut si renumitul Golden Gate Bridge (pe la orele 6:30) şi au condus pe drumul spre Fort Ross.

 

   Acesta este un remarcabil loc: mulţi au simţit că ar fi aterizat pe pământ rusesc, cu biserică, cimitir rusesc, unde fiecare edificiu din lemn a fost construit fără un singur cui...

 

   Chiar lângă Fort Ross este Oceanul Pacific şi o lagună, unde cu 200 de ani în urmă, marinarii ruşi puteau fi vazuti pe coastă.

 

   Sfânta Liturghie a fost remarcabilă (se celebrează acolo de doar două ori pe an); clericii aduc vasele sfinte şi icoanele cu ei.

 

   După Liturghie a avut loc o procesiune cu Sfânta Cruce şi o slujbă a parastasului, la cimitirul rus, urmată de un prânz bogat la trapeză şi de cântecele şi dansurile în costume tradiţionale ruseşti...

 

   Cu un sentiment de pace interioară şi bucurie, ceea ce se întâmplă numai la contactul cu ceva sfânt, în final, pelerinii au părăsit California.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires