Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
9 juin 2009 2 09 /06 /juin /2009 13:27
Lacasuri Ortodoxe din Tokyo, 9 iunie 2009
 "Donatii" prin "Hotelurile dragostei"

 

   O sectă japoneză a fost condamnată pentru că a raportat veniturile unor "hoteluri ale dragostei", proprii, ca fiind donaţii din partea credincioşilor - a anunţat astăzi, marţi 9 iunie 2009, mass-media japoneză.

 

   "Societatea pentru adevărul cosmic", care exploatează mai bine de douăzeci de astfel de hoteluri, unde cuplurile închiriază o cameră pentru câteva ore sau pentru o noapte, a declarat 1.4 miliarde yeni (10 de milioane de euro) din venituri, la donaţii, beneficiind astfel, prin evaziune fiscala, de o reducere la impozitare.

 

   Condamnată fiind de fisc, la 300 de milioane de yeni amendă (2,2 milioane euro), secta a obiectat susţinând că ea a primit banii pentru "copiii dezavantajaţi" - conform declaraţiilor oferite ziarului Asashi Shimbun.

 

   Managerului unui hotel, fiind intervievat si el de ziar, a precizat că între 2000 şi 5500 yeni (aproximativ 40 euro) costa închirierea unei camere dedicată "operelor de binefacere".

 

   O statuie a divinităţii budiste, Kannon, a fost amplasată la intrarea într-unul dintre aceste stabilimente, în perimetrul prefecturii Nagano (centru), pentru a îi incita pe clienţii amoroşi să „doneze" bani, direct sectei, a precizat Asahi.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires