Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juin 2009 6 06 /06 /juin /2009 18:47
   Luni, 8 iunie 2009, cu ocazia sărbătorii Sfintei Treimi, în Episcopia Dunării de Jos se va desfăşura, la Mănăstirea Buciumeni, întâlnirea anuală dedicată tinerilor din Eparhia Dunării de Jos. Evenimentul se va desfăşura sub semnul „Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare şi al celorlalţi Părinţi Capadocieni", ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod, pe tema „Sfântul Vasile cel Mare - dascăl al tinerilor". La acest eveniment va participa PS Casian, Episcopul Dunării de Jos, împreună cu numeroşi preoţi şi diaconi din întreaga eparhie şi aproximativ 800 de tineri, câte zece de la fiecare liceu din judeţele Galaţi şi Brăila, însoţiţi de profesorii lor de Religie.

   Acestora se vor adăuga încă aproximativ 200 de copii din localităţile învecinate, participanţi la Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor". Manifestarea de la Buciumeni va debuta cu Sfânta Liturghie, oficiată în altarul special amenajat în pădure. Tinerii vor participa la cântarea de la strană, iar cei pregătiţi după cuviinţă vor primi Sfânta Împărtăşanie.

 

   După agapa oferită participanţilor, ca o masă câmpenească, în mijlocul naturii, vor urma discuţiile libere pe tema precizată mai sus. Elevii, în grupe de câte 50, având în mijloc preoţi şi profesori de Religie, vor dezbate diferite aspecte legate de viaţa şi opera Sfântului Vasile cel Mare şi despre actualitatea mesajului lui pentru lumea de astăzi. Acest eveniment, un adevărat festival al tinerilor creştin-ortodocşi, a ajuns la a XV-a ediţie şi, din experienţa anilor trecuţi, s-a dovedit a avea roade frumoase, iar în zona Dunării de Jos, pelerinajul de la Buciumeni s-a impus drept cel mai amplu, bine organizat şi eficient proiect misionar pentru tineri.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires