Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juin 2009 6 06 /06 /juin /2009 18:11
 Evenimente pro şi contra avort în Bordeaux
 INFORMATII DIN BORDEAUX, 6 iunie 2009

   Aproximativ 800 de oameni, conform poliţiei, au participat astăzi, sâmbătă 6 iunie 2009, in Bordeaux, la un "marş pentru viaţă, împotriva avortului şi pentru familie", în acelaşi timp cu o contramanifestatie care a adunat 200 activişti pentru „liberatea alegerii", sub o escortă masivă a poliţiştilor, a raportat un jurnalist AFP.

 

   Tinerii purtau tricouri roşii sau autocolante cu cuvintele "Da pentru Viaţă", pancarte cu reclama "Legi pentru Viaţă" sau "Mamă, ţine-mă, lasă-mă în viaţă", alături de membrii familişti şi cei ai Institutului Bunul Păstor (animaţi de catolici traditionalişti).

 

   "Acesta este un mare marş pentru viaţă şi familie", elemente "esenţiale ale societăţii, a spus Louis Baritault - purtător de cuvânt al asociaţiei "Da pentru viaţă", către AFP.

 

   Acest marş, la care domnul de Baritault, fost supleant al unei candidaturi a Frontului Naţional, la alegerile din 2008, cantonale, aştepta să se mobilizeze între "1.000 şi 2.000 de participanţi", este "apolitică" şi organizată de "catolici, ortodocşi, protestanţi şi non - credincioşi".

 

   Menţinuţi la distanţă de către jandarmii mobili, activişti "pro-liberă alegere" au scandat sloganuri pentru dreptul femeilor asupra trupurilor proprii.

 

   "Noi aparăm dreptul la avort şi contracepţie în contextul în care, în Statele Unite, un medic care practica avortul a fost ucis pe data de 31 mai, iar în Franţa, din ce în ce mai puţini medici practică avortul", a spus Carina Lelièvre - planing familial Gironde.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires