Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juin 2009 6 06 /06 /juin /2009 17:10
Au trecut şase luni de la decesul Patriarhului Alexei II

INFORMATII DIN Moscova

   Pe data de 5 iunie, vineri, a trecut o jumătate de an de când Patriarhul Alexei II al Moscovei şi al Întregii Rusii s-a mutat la Domnul. Patriarhul Kirill, succesorul lui Alexei alII-lea, a efectuat o slujbă a parastasului în dimineaţa zilei, la mormântul său din Catedrala Sfântului Botez.

 

   "Nu contează că perioada scursă de la moartea Patriarhului creşte cu fiecare zi care trece, noi ar trebui să îl pomenim veşnic şi permanent", a spus Patriarhul Kirill, după efectuarea unui slujbe la mormântul Patriarhului.

 

   El a îndemnat credincioşii să se roage din inimă pentru Alexei al II-lea", în semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce a făcut fostul Primat pentru Biserică."

 

  Patriarhul Kirill a arătat că cei care s-au mutat din lumea aceasta "nu au nevoie de nimic de la noi, de nicio atenţie omenească" ci, singurul lucru care îl vor, "este sincera şi deloc formala rugăciune."

 

   Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei şi al Întregii Rusii a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 80 de ani, la reşedinţa sa din Peredelkino, în regiunea Moscovei. Aproximativ 100.000 de oameni, zi şi noapte au venit şi au îngenuncheat în faţa sicriului din Catedrala Hristos Mântuitorul, din prima zi dupa moartea sa.

 

   Conform dorinţei sale, Primatul a fost îngropat la Capela Bunavestire a Catedralei Sfântului Botez din Moscova, aproape de locul unde se află Sfintele Moaşte ale protectorului său Sfântul Alexei, Mitropolit de Moscova.

 

   Patriarhul Serghie (Stragorodski), care a condus Biserica Rusă sub Stalin, a fost îngropat, de asemenea, în această catedrală.

 

   Înainte de construirea şi târnosirea Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, în 1996, Catedrala Ielokovo a fost principala catedrală din Moscova şi din întreaga ţară. Patriarhul Alexei II a fost întronizat aici, în iunie 1990.

 

   Sfântul Sinod al Bisericii Ruse a decis stabilirea unui Premiu Alexei al II-lea pentru studenţii academiei teologice şi a hotărât ca Biblioteca Sinodală a Patriarhiei din Moscova să-i poarte numele.

 

   Este planificată afişarea jurnalului scris de Patriarhul Alexei al II-lea, în timpul serviciului său patriarhal, la Muzeul din Catedrala Mântuitorul Hristos, în toamna acestui an, 2009, şi apoi publicarea acestuia.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires