Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juin 2009 6 06 /06 /juin /2009 15:27

O adevarata lupta spirituala incepe in Biserica, odata cu Patriarhul Chiril - afirma Vsevlod Chaplin

INFORMATII DIN MOSCOVA:

   O nouă etapă în lupta spirituală pentru om a început sub Patriarhul Kirill, consideră Şeful Departamentului Sinodal al Bisericii, Arhipăstorul Vsevolod Chaplin.

 

   "Noi ar trebui să devenim un popor al Bisericii, o Biserică misionară care învaţă şi educă. Mulţi dintre noi sunt deja astfel, dar aşa ar trebui să fim cu toţii.

 

   Patriarhul Kirill începe, pentru mulţi dintre oamenii bisericii, o luptă spirituală, o luptă pentru om, pentru inima lui, pentru suflet, pentru iluminare, pentru mântuirea sa", a spus pr. Vsevolod la întâlnirea cu elevii din Moscova.

 

   Potrivit acestuia, "lupta este crucială pentru Biserică. Doar aşa pot fi depăşite perioadele spirituale, momentele de slăbiciune, dar aceasta nu trebuie să aibă loc printr-o reconciliere a răului, nu trebuie să fie făcute compromisuri cu duşmanul omenirii."

 

   "Cred că astăzi una dintre sarcinile care îi revin Bisericii este aceea de a găsi pentru fiecare dintre credincioşi o ocupaţie în sânul acesteia, în funcţie de cunoştinţele şi plăcerea fiecăruia. Biserica nu este în niciun caz un loc în care să vii, să pui o bancnotă în cutia milei, pentru unele slujbe religioase, şi să pleci imediat după aceea", a remarcat preotul.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires