Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Poziţia ca membru în Uniunea Europeană este un fapt evident pentru Biserica Ortodoxă Rusă, în contrast cu statul rus

Influenţa religiei în procesul luării de decizii în UE creşte, consideră Patriarhia Moscovei

NOUTATI DIN MOSCOVA

   Biserica Ortodoxă Rusă consideră că factorul religios va juca un rol semnificativ în viitoarea politică a Uniunii Europene.

 

   "Există un mare potenţial în acest sens", a spus reprezentantul Bisericii Ruse la Organizaţiile Internaţionale Europene, Arhipăstorul Antonii Iliin, în interviul publicat de ziarul - NG Religii, de miercuri.

 

   Potrivit acestuia, "există un numar destul de mare de adepţi ai secularizării în Uniunea Europeană, dar ei nu sunt o majoritate. Mai ales astăzi, când două mari ţări cu o cultură Ortodoxă, Bulgaria şi România, se află în Uniunea Europeană".

 

   "Să ne amintim şi de milioanele de ruşi şi vorbitori-ruşi care trăiesc în ţările baltice - aceste persoane fac parte din jurisdicţia Patriarhiei de la Moscova", a spus preotul.

 

   El crede că "poziţia ca membru în Uniunea Europeană este un fapt evident" pentru Biserica Ortodoxă Rusă "în contrast cu statul rus".

 

   "Biserica noastră, fiind o parte importantă a societăţii civile din Rusia, este un participant la discuţiile interne de interne despre viitorul Europei", a accentuat pr. Antonii.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article