Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juin 2009 6 06 /06 /juin /2009 13:22
   Patriarhul Kirill consideră că al doilea război mondial a fost o pedeapsă pentru păcatele ruşilor

 

 

   STIRE: din Moscova

 

   Patriarhul Moscoveişi al Întregii Rusii, Kirill, consideră că al doilea război mondial a fost un sacrificiu de răscumpărare a păcatului apostaziei pentru poporul rus.

 

   "Unii oameni se miră de ce am trecut printr-un război atât de grozav şi de sângeros, de ce atât de mulţi oameni au murit!", a spus patriarhul după Liturghia din Moscova, tinuta pe data de 3 iunie în Mânăstirea Sretenski.

 

   Cu toate acestea, el a sugerat că ar trebui să ne mutăm privirea de la "catastrofa militară" către predecesorii noştri credincioşi. Primatul consideră că trebuie să fie clar că Marele Război Patriotic a fost o pedeapsă pentru păcat, pentru "teribilul păcat al apostaziei, comis de întreaga naţiune, pentru profanarea Moaştelor, pentru blasfemie şi pentru persecutarea Bisericii."

 

   Potrivit acestuia "istoria rusă, îi învaţă atât de clar pe oameni, că judecata şi pedeapsa lui Dumnezeu nu are loc doar în eternitate ci şi în istorie, deopotrivă."

 

   "Cu toate acestea, pedeapsa lui Dumnezeu nu este o formă de tiranie sau de cruzime, cum susţin unii ateişti de multe ori, ci o formă de a vedea existenţa lui Dumnezeu. Pedeapsa lui Dumnezeu este o afirmare a adevărului lui Dumnezeu, o afişare a dreptăţii lui Dumnezeu, iar lumea nu poate exista fără ea", consideră Patriarhul.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires